به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «باشتنیوز » مراسم خاطرهگویی بلوط و برنو با موضوع بمباران عشایر توسط رژیم پهلوی با همت دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری استان کهگیلویه و بویراحمد در سالن باغ هنر باشت با حضور مسئولین و شاهدان عینی بمباران روستاییان و عشایر سال ۱۳۴۲ برگزار شد.
محمدشریف اسلامی در مراسم خاطرهگویی بلوط و برنو با موضوع بمباران روستاییان و عشایر روستاهای امیر ایوب در اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۲، گفت: غائله جنوب و نبرد موسوم به گجستان، مقدمه قیام ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ و شکل گیری انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ است و مردم عشایر و روستایی این منطقه در شکلگیری این نبرد تاریخی نقش پررنگی داشتند.
رئیس حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در جریان این نبرد، روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد توسط جنگندههای نیروی هوایی ارتش پهلوی دوم بمباران شد و حکومت مرکزی وقت برای مبارزه با عشایر منطقه، تمامی امکانات خود را بسیج کرد.
اسلامی گفت: اتفاقاتی که در جریان نبرد گجستان رخ داد، آن را به یکی از بزرگترین مبارزات عشایر با حکومت پهلوی تبدیل کرد، اما اطلاعات کمی درباره این رویداد مهم ثبت و ضبط شده و بازماندگان و راویان آن همگی کهنسال هستند.
اسلامی به مقاومت عشایر استان در طول تاریخ در جنگهای مختلف اشاره کرد و افزود: همه حماسههای رخ داده این استان در دفاع مقدس مرهون فرهنگ عشایری است که سعی داریم این فرهنگ را نشر دهیم و که این روح حماسی در کشور پررنگتر ظاهر شود.
وی بیان کرد: در دوران دفاع مقدس به فکر ثبت و ضبط خاطرات نبودیم و به دلیل بکر بودن سوژهها در استان با استفاده از هنر این عقب ماندگی را میتوانیم جبران کنیم.
در این جلسه هر یک از بزرگان و ریشسفیدان حاضر در جلسه به بیان خاطرات خود از بمباران عشایر توسط رژیم پهلوی پرداختند.
محمدشریف اسلامی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس گفت: به مناسبت هفته هنر انقلاب و همزمان با سالروز بمباران عشایر کهگیلویه و بویراحمد توسط رژیم پهلوی، امروز ما مراسم خاطرهگویی روایت شاهدان عینی از حادثهای بمباران عشایر توسط رژیم پهلوی را برگزار کردیم.در این برنامه ۱۰ راوی به که در واقع شاهدان عینی آن بمباران در سال ۱۳۴۲ بودند و روایتهای خود را از اقدام خبیثانه رژیم پهلوی بیان کردند.
رئیس حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این برنامه توسط حوزه هنری استان با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی استان برگزار شد و راویانی از دو منطقه امیر ایوب و بهرهعنا امروز در این برنامه حضور داشتند،
وی افزود: این قصه بمباران مختص این دو تا منطقه نبوده بلکه بخش زیادی از مناطق کهگیلویه و بویراحمد در دوره پهلوی بمباران شد از بخش لواب تا منطقه جلیل، سپیدار، پشتکوه جلیل و تمام روستاهای مناطق بمباران شد.
اسلامی در ادامه گفت: ما این برنامه را امروز در شهرستان باشت برگزار کردیم که در خدمت مردم روستاهای اطراف باشیم و ان شاالله این برنامه در مناطق مختلف همچون سپیدار در منطقه دوروهان در و منطقه لوداب برگزار خواهد شد.
وی در ادامه گفت: حوزه هنری به این مسئله بسنده نکرده و تاریخ شفاهی مبارزات عشایر در سال ۱۳۴۲ را در حال گردآوری هستیم مرحله اول آن به اتمام رسیده و به زودی به چاپ می رسد، مرحله دوم کار مربوط به حوزه های مناطق عشایری که بمباران شدند از اردیبهشت امسال کلید گردآوری خاطرات و تاریخ شفاهی این موضوع زده خواهد شد، در کنار اینها فیلمهای مستندی از این مسئله تولید شده، همچنین موشنگرافی با موضوع بمباران عشایر که جز آثار تولیدی هستند که در فضای حقیقی و فضای مجازی منتشر خواهند شد.
در پایان این برنامه به رسم یادبود هدایایی به بزرگان و هنرمندان اهدا شد.
نظرات کاربران