21. فروردين 1404 - 21:02
امام جمعه شهرستان باشت:
نهج‌البلاغه نباید در حاشیه گذاشته شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین امید گنجه گفت: متأسفانه نهج‌البلاغه در حاشیه قرار گرفته و حتی در مراکز علمی این بی‌توجهی صورت می‌گیرد، جامعه خیلی نیاز دارد به معارف نهج‌البلاغه برگردیم و نواقص جامعه‌ را از طریق نهج‌البلاغه برطرف کنیم

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «باشت‌نیوز » قرارگاه مسجد با موضوع دغدغه‌های مقام معظم رهبری و بررسی مشکلات مساجد شهرستان در دفتر امام جمعه شهرستان باشت، با حضور امام جمعه شهرستان و ائمه جماعات مساجد برگزار شد. 
حجت‌الاسلام والمسلمین امید گنجه در ابتدای این جلسه گفت: سالروز تخریب قبور ائمه بقیع علیهم السلام توسط وهابیون، این دشمنان انسانیت بویژه اهل بیت پیامبر‌(ص) بر عموم شیعیان و رهروان راه ولایت تسلیت باد، در این روز در سال ۱۳۴۴ هجری قبور ائمه بقیع‌(ع) و نیز قبر حضرت حمزه در احد به دست وهابیون تخریب شد، آنان اضافی بر قبور مطهر ائمه معصومین علیهم السلام، دیگر قبور را هم تخریب نمودند.

امام جمعه شهرستان باشت در جمع ائمه جماعات شهرستان باشت به تبیین جایگاه و نقش مساجد در ترویج معارف دینی و ارتقای سطح فرهنگی جامعه پرداخت و در سخنانی با تأکید بر اهمیت مساجد به‌عنوان کانون‌های فرهنگی و معنوی پرداخت و در ادامه گفت: مساجد نه‌تنها محل اقامه نماز، بلکه مراکز تربیت معنوی و فرهنگی هستند که می‌توانند در ترویج آموزه‌های دینی و حل مشکلات اجتماعی نقشی اساسی ایفا کنند.

وی در ادامه گفت: مسجد در هر محله‌ یا منطقه‌ای، ظرفیتی گرانبها در راستای ارتقای سطح فرهنگی و حل معضلات اجتماعی است، همچنان که در صدر اسلام نیز کارکردی چندجانبه داشت، بنا بر گواه تاریخ، پیامبر اسلام(ص) در هر مکانی که برای اولین بار حضور می‌یافت، مسجدی بنا می‌کرد. در واقع زیر ساخت و عامل اصلى همه تحولات فردى و اجتماعى در سیره نبوى، مسجد بود، زیرا اولین اقدام آن حضرت در بدو ورود به مدینه، تأسیس مسجدی بود که اکنون با عنوان مسجدالنبی از آن یاد می‌شود.

گنجه در ادامه گفت: ما در سطح شهرستان باید کاری انجام بدهیم که مسجد بهترین مکان برای جوانان و نوجوانان باشد. در طول همه فعالیت‌های مساجد در هر زمان و مناسبتی ما باید به شکلی عمل کنیم که مسجد محل یارگیری برای انقلاب باشد، باید کاری کنیم که مسجد به میزانی جاذبه داشته باشد که نوجوانان و جوانان ما مسجد را دلخوشی و پناهگاه خود ببینند

وی ادامه داد: توجه به امورات امام جماعت در مساجد نیز ضرورت دارد، یک مسجد می‌تواند محله را منسجم کند، مساجد ما الان نیمه‌جان هستند چون صاحب ندارند، گاهی مسائل موردی در مساجد به‌وجود می‌آید که باید سریعا پیگیری کنیم.

در ادامه امام جمعه باشت مسائل مهمی را مطرح کردند: اولین مسئله توجه به دغدغه‌های مقام معظم رهبری در بحث فرزندآوری و جوانی جمعیت و بحث شعار سال است. همچنین تاکید مقام معظم رهبری بر اینکه ائمه جماعات این شعارها را باید تبلیغ و تبیین کنند و در مناطقی که هستند مردم را راهنمایی کنند تا با سرمایه‌های خردی که دارند در منازل خود کارهای تولیدی را ولو با سرمایه‌‌ای  اندک راه بیندازند.
وی بیان کرد: بسیار ناپسند است که ما در روستا، از سوپرمارکت تخم مرغ  یا ماست بخریم، در صورتی که روستاها این ظرفیت را دارند که پرورش مرغ،  گاو و گوسفند... و سایر کارهایی که در روستاها می‌شود را انجام داد.

گنجه در ادامه نسبت به دلسوزی و پیگیری مشکلات مسجد از طرف مسئولین تاکید کرد: باید نسبت به مسائل مسجد باید مطالبه شود. موانعی که باعث عدم رونق مساجد شده برداشته شود.

گنجه با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اهتمام به آموزش و مطالعه نهج البلاغه در سال جدید، اظهار کرد: آغاز و پایان سال ۱۴۰۳ با سالروز شهادت امام علی(ع) مقارن بوده است، به همین جهت مقام معظم رهبری تاکید داشتند که امسال فعالان فرهنگی به صورت ویژه به بحث نهج البلاغه اثر ماندگار و ارزشمند سیدرضی که شامل سخنان گهربار امیرالمومنین علی(ع) است، بپردازند.

وی در ادامه گفت: نهج البلاغه دارای سه بخش خطبه‌ها، نامه‌ها و حکمت‌های امیرالمومنین(ع) است از این‌رو می‌توان بخشی از خطبه‌های حضرت امیر(ع) را که مشتمل بر مباحث اخلاقی است و یا برخی از نامه‌ها را که شامل نصایح حضرت به اشخاص است برای‌مخاطبان بیان کرد و یا در قالب مباحث اخلاقی، حکمت های نهج البلاغه را برای نمازگزاران مساجد مطرح نمود.

وی گفت: یکی از برنامه‌های که می‌توان از آن استفاده لازم را برد طراحی مسابقات مختلف فرهنگی با بهره‌گیری از مفاهیم و مضامین نهج البلاغه به منظور ترویج مباحث این کتاب گهربار است که  معلمان می‌توانند در کنار ائمه جماعات با حضور دانش‌آموزان در مدارس و مساجد حلقه‌های آموزش نهج‌البلاغه راوتشکیل دهند

تصاویر تکمیلی: 

نظرات کاربران