نبود زیرساختهای لازم در صنایع مختلف یکی از مشکلاتی است که رکود را درصنعت استان [2] رقم می زند و مرغداریها و تولید مرغ در استان [2] نیز از این رکود بی بهره نیستند.
صنعت تولید مرغ در استان [2] با مشکلاتی چون، کمبود کشتارگاه در استان [2]، نبود سردخانه، فراز وفرود قیمتها در خوراک و مشکلات دیگری روبرو است که این صنعت را به چالش می کشاند.
فضای سردخانه ای استان [2] جوابگو نیست
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد نبود سردخانه را یکی از مشکلات مهم این صنعت در استان [2] عنوان می کند که به تبع آن مشکلاتی دیگر نیز رخ نشان می دهد.
عبدالله بهمنش می افزاید: این استان [2] فضای سردخانه ای بسیار کمی دارد که جوابگوی نیازها نیست.
وی تاکید می کند: بخش خصوصی رغبتی به سرمایه گذاری در این بخش ندارد و باید راهکاری برای رفع این معضل اندیشیده شود.
وی عرضه مرغ زنده و واردات مرغ از دیگر استان [2]ها را از دیگر مشکلات این صنعت می داند و می گوید: واردات مرغ از دیگر استان [2]ها بهداشت مرغداریها در استان [2] را به خطر می اندازد.
وی می گوید: با ورود مرغهای آلوده به یک مکان، مرغداریهای دیگر نیز در معرض بیماری قرار می گیرند.
مدیر کل دامپزشکی استان [2] رعایت بهداشت در مرغداریها را از مهمترین عوامل تولید گوشت سالم می داند و می گوید: تولید و عرضه مرغ مرغداری تا رسیدن به دست مصرف کننده باید با رعایت بهداشت در همه زمینه ها انجام شود.
کمبود سردخانه کافی در استان [2] برای نگهداری مرغ موجب می شود مصرف کنندگان گاهی در برخی تعطیلات با مشکل نبود مرغ در بازار و یا افزایش ناگهانی قیمت مرغ مواجه شوند.
این در حالی است که به دلیل گردشگرپذیر بودن استان [2] در فصول مختلف و به خصوص شهرستانهای بویراحمد و دنا در فصل بهار و تابستان، این معضل در هنگام هجوم گردشگران ابعاد جدیدی پیدا می کند.
۶۰درصد نیاز مرغ استان [2] در داخل تولید می شود
رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد میزان تولید مرغ در استان [2] را سالانه هشت هزار و ۵۰۰ تن عنوان می کند.
جعفر گوهرگانی می افزاید: این میزان تولید، ۶۰ درصد نیاز مصرف کنندگان را تامین می کند.
وی می گوید: تعداد مرغداریهای فعال استان [2] ۷۲ واحد است که ۲۲ واحد از این مرغداریها در دولت تدبیر و امید تاسیس شده اند.
گوهرگانی با اشاره به عمده ترین مشکلات صنعت مرغداری در استان [2] می افزاید: تنها یک کشتارگاه در استان [2] فعال است که در صورت فعالیت نکردن چند ساعته این کشتارگاه تولید کنندگان متضرر می شوند.
وی کمبود سردخانه را از دیگر چالش های صنعت مرغ عنوان می کند و می افزاید: از بخش خصوصی متقاضی ایجاد سردخانه در استان [2] حمایت می شود.
مرغ یکی از پرمصرف ترین کالاهای سبد خانواده در کهگیلویه و بویراحمد است که مصرف کنندگان را در فراز و فرودهای تولیدش شریک می کند و صنعت تولید این محصول نیازمند ایجاد زیرساختهای لازم در استان [2] است تا هم تولید کننده ها محصولی با کیفیت روانه بازار کنند و هم مصرف کنندگان نگران فراز و فرود قیمتها و یا کمیاب شدن محصول نباشند.